Sortera rätt - gör så här

Här hittar du några enkla steg på vägen om hur du kan sortera på ditt företag. Rådgör alltid med er hämtningsentreprenör om hur just du ska sortera, då det kan skilja sig från fall till fall hur entreprenören vill ha materialet sorterat.

Hämta

Behöver du hjälp med hämtning av utsorterade förpackningar rekommenderar vi att du diskuterar det med den entreprenör du anlitar för er avfallshantering eller med någon annan aktör inom området.

Information om olika lokala aktörer kan du hitta genom tjänsten recycla.se.

Komprimera

Förpackningar är skrymmande så försök komprimera materialet så mycket som möjligt. För storförbrukare kan det vara lämpligt att skaffa speciella balpressar/komprimatorer. Annars: Vik ihop och platta till pappersförpackningar. Spara gärna plats genom att lägga flera mindre förpackningar i en större.

Obs! Gäller ej plastförpackningar som ska levereras löst.

Töm

Töm förpackningarna och se till att de är fria från matrester. De behöver inte vara rengjorda.

Förpackningar som består av mer än ett material

Separera material som är lätta att skilja åt och sortera var för sig. Om en förpackning består av två eller flera material, som inte går att separera, sortera den efter det material som förpackningen till största delen består av.

Underhållsarbete

Torsdagen 19 september kommer vi genomföra underhållsarbete. På grund av detta kan webbplatsen vara otillgänglig från cirka 20:00. Vi ber om överseende för de olägenheter som detta kan innebära för användare av webbplatsen.

För entreprenörer: Serverunderhållet påverkar även vår logistikportal som kommer att ligga nere under samma tidsperiod.

För kunder: Serverunderhållet påverkar även vår kundportal som kommer att ligga nere under samma tidsperiod.

sv