2018-11-28

FTI engagerar och lär barn om återvinning

Materialvärlden är ett utbildningsmaterial för förskolor och barnfamiljer

Materialvärlden är ett utbildningsmaterial för förskolor och barnfamiljer, framtaget av oss på Förpacknings och tidningsinsamlingen (FTI). Här kan barnen lära sig om de olika materialen som går att återvinna och var man kan slänga dem.

För varje material finns en motsvarande karaktär – som Bånk som äter metallförpackningar eller Prasslis som äter tidningar och returpapper. Genom ett interaktivt spel på webbplatsen materialvärlden.se lär sig barnen hur man sorterar materialen. Genom att göra uppdrag hemma eller på förskolan blir barnen materialismatare och återvinningshjältar även i vardagen.

För förskolorna finns det också särskilda uppdrag att göra tillsammans i skolan samt ett start-kit som förskolorna kan beställa. Kitet innehåller återvinningskärl att ställa på förskolan, informationsfolder om materialet, klisterdekaler samt medaljer och diplom.

– Vi vill motivera barnen till att själva vilja lära sig mer om återvinning. Barnen är särskilt viktiga eftersom de tar med sig etablerade beteenden när de flyttar hemifrån, samtidigt som de kan påverka sina föräldrar under åren då de bor hemma, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

Besök materialvärlden.se

Underhållsarbete

Torsdagen 25 april kommer vi genomföra underhållsarbete. På grund av detta kan webbplatsen vara otillgänglig från cirka 20:00. Vi ber om överseende för de olägenheter som detta kan innebära för användare av webbplatsen.

För entreprenörer: Serverunderhållet påverkar även vår logistikportal som kommer att ligga nere under samma tidsperiod.

För kunder: Serverunderhållet påverkar även vår kundportal som kommer att ligga nere under samma tidsperiod.

sv