Information är A och O


En relevant och frekvent information till de boende är det som är allra viktigast för att den fastighetsnära insamlingen ska bli framgångsrik. Inte minst i början av processen, men även när ni väl fått ert miljörum på plats.

Ta gärna hjälp och idéer från allt det material vi på FTI har tagit fram och som du hittar här på hemsidan. Är det något annat ni önskar är vi bara ett telefonsamtal bort.

Följ länkarna här till vänster för att ladda ned, skriva ut eller beställa hem material.

Snart kanske din gamla ketchupflaska felparkeras på Storgatan

Jo, faktiskt. Vissa bildelar tillverkas av återvunnen plast från just ketchupflaskor. Av plast från brödpåsar görs det stövlar och diskborsten därhemma kan haft ett tidigare liv som yoghurtburk. Ju fler plastförpackningar som du lämnar in till återvinning istället för att lägga i soppåsen, desto större vinst för miljön.

Just nu accelererar vi kampen för att få fler plastförpackningar i retur. Det gör vi genom annonser i tidningar och på nätet tillsammans med uppmaningar i reklamradio.

Fastighetsägare som vill informera sina boende kan utan kostnad använda materialet. Ladda ner affischer och sätt upp i ert miljörum. Ladda ned en banner och lägg den på er hemsida. Bannern länkar du sedan till kampanjsidan, då hjälper du de boende till bättre information och till renare miljörum.