2017-08-18

Ny återvinningsservice ska hjälpa invånarna i Borlänge att återvinna rätt

Under våren inledde FTI projektet Ren Återvinning för att minska nedskräpningen av grovsopor – och nu satsar FTI tillsammans med Borlänge Energi på den uppskattade servicen Fågelmyra on tour. Den 21 augusti går startskottet för den 5 veckor långa återvinningsturnén, för att samla in sopor och samtidigt informera invånarna om vad som hör hemma på återvinningsstationen och inte. Genom samarbetet erbjuds även ny service i år då förpackningar och tidningar kan lämnas.

Under den 5 veckor långa återvinningsturnén kommer man att kunna lämna grovsopor och återvinna nära där man bor – totalt kommer den mobila återvinningsstationen stanna på 19 utvalda platser under bestämda tidpunkter.

– Vi anser att det är viktigt att öka kunskapen om återvinning och skapa goda möjligheter för alla i Borlänge att återvinna. Lyckas vi nå ut med information samtidigt som vi gör det enklare i vardagen ger vi allmänheten bättre förutsättningar att återvinna rätt, och därigenom hoppas vi att sopdumpningen kan minska vid våra återvinningsstationer, säger Mia Steinbach, regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

För mer information och turnéstopp