Upphandla en entreprenör

Det finns ett flertal entreprenörer som erbjuder tjänster för insamling och skötsel av fastighetsnära insamling, det gör inte vi på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen. För att inrätta fastighetsnära insamling av förpackningar och tidningar i din fastighet upphandlar och väljer du själv det företag som du vill samarbeta med. Många kan hjälpa till med paketlösningar där du får hjälp med allt ert avfall. Några entreprenörer specialiserar sig på enstaka tjänster, en del är begränsade geografiskt medan andra finns över hela landet. Varför inte börja med att diskutera med den hämtningsentreprenör du idag anlitar för hämtning av avfall innan du kontaktar någon annan aktör inom området. Det kan löna sig att fråga flera olika entreprenörer innan du sluter avtal om en utvidgad service för dina boende.

Om du använder vårt formulär under INTRESSEANMÄLAN här på hemsidan så får du kontakt med de företag i din kommun som samarbetar med oss för hämtning av förpackningar och tidningar. Vårt samarbete med entreprenörerna garanterar att förpackningarna och tidningarna går till återvinning. Dessa företag får även en ersättning av oss för att de hämtar materialet i din fastighet, en ersättning som kan innebära ett lägre pris för dig. Vill du anlita någon som ännu inte ansluten till oss, säg till dem att kontakta oss.

Har du frågor kring eller vill upphandla entreprenör för hämtning av avfall, som vi på FTI inte återvinner såsom grovavfall och verksamheters avfall så hittar du information om olika lokala entreprenörer på internet genom att söka på återvinning, renhållningsentreprenörer eller avfallshantering. Vi kan också tipsa om att du kan skapa en förfrågan på hemsidan Recycla.se (www.recycla.se). Tjänsten är kostnadsfri. Recycla.se är en privat driven handelsplats som knyter ihop Återvinnare (Avfallslämnare) med Återvinningsföretag.